PDA

View Full Version : Noriu interneta padalinti ant dviejų kompu.


Tomaz
2006-12-02, 15:22
Sveiki, turiu du kompiuterius, vienas vienam kambaryje, kitas kitame :) Ir vnz ant vieno yra Zebro Bazinis(nuo 17h) tj vat noriu kad tas pats internetas eitų r ant to kito kompo. Viename kompe(kur jau yra interntes) yr dvi Gbit-lan jungtys, o antrame paprasta lan plokštė. Tai vat noriu paklaust ar man užteks tik paprasto lan laido??? :help: ar reiki tų maršrutarizatorių ar kaip ten jie :)

Beady
2006-12-02, 15:25
Kiek atsimenu 2 mano pazystami buvo pasijungia lana (paprasta per lano kortas) poto 1 pasijunge intika ir galejo leisti tam 2 naudotis jo intiku, tai manau turetu uztekti tik lano laido :mmhm:

eTpix
2006-12-02, 15:44
Jo uztektu ir lan pas mane paty du kompai ant 1 IP.

Tomaz
2006-12-02, 16:30
Aišku, o jeigu norėsiu naudoti intika ant ano kompo, tai tas kuriame yra netas privalės būt įjungtas, ane?? :)

Pio
2006-12-02, 16:34
Nusiperki Switch'ą už 50lt ir visas problemos sprendimas. Nei kompo kito įjunginėti nereiks. Mažiau problemų.

Dragon
2006-12-02, 16:45
va ka reik tau daryt:

paimi ta kompa ant kurio 2 lan isejimai, i ta kur ikistas intikas per properites > advanced > allow other users to connect... blah blah... krc varnele uzdek.
Antra tavo konekta automatiskai sukonfiguruos i:
ip 192.168.0.1
mask: 255.255.255.0

poto ikisi i antra kompa laida sujungi su pirmuoju, ir ant antro kompo per network configus padaryk obtain ip adress automaticlly ir obtain dns automaticlly... arba, jeigu 2 kompas negaudo pirmo uzdek jam tokius nustatymus:
ip 192.168.0.2 (arba ebt koki kita skaiciu)
mask 255.255.255.0
gate 192.168.0.1
dns1 192.168.0.1

ok ir vuolia, turi buti internetas :D

Tomaz
2006-12-02, 17:26
Va achiu Dragon už paaiškinimą. Dabar reiks darbo diena nulėkt nupirkt lan kabelio kokius 5 metrus :D Ir bandysiu jungti :) o su laiku dadėsiu switcha :D

Edgars
2006-12-02, 20:20
Pasijungi routerį ir gerai yra ;) Ai dar norėjau paklaust - kaip ten routeriai dalina internetą kai sėdi abu kaimynai ar ne? Pvz. jei aš siunčiu ką nors ir kaimynas kaip tik tuo metu naršo intere. Jam labai jausis?

Tomaz
2006-12-03, 22:10
Gal zinot Kaune parduotuvę kur galėčiau įsigyti lan laido apie5m :) kad abiejuose galuose butu tie kistukai skaidrūs :gb::sorry:

NoRoggeR
2006-12-03, 22:38
Pasijungi routerį ir gerai yra ;) Ai dar norėjau paklaust - kaip ten routeriai dalina internetą kai sėdi abu kaimynai ar ne? Pvz. jei aš siunčiu ką nors ir kaimynas kaip tik tuo metu naršo intere. Jam labai jausis?

Pas mane 3 kompiuteriai sujungti, internetas kažkas panašaus į Zebra Premium tik su kabeliu. Iš tiesų jaučiasi ( man :D ) kai žaidžiu CS:S pakyla choke ir viskas, bet sesė nesiskundžia dėl interneto. Gali pumpuoti ;)

Gal zinot Kaune parduotuvę kur galėčiau įsigyti lan laido apie5m :) kad abiejuose galuose butu tie kistukai skaidrūs :gb::sorry:

Kompiuterių, elektros parduotuvėse.

L33T
2006-12-03, 22:55
Pas mane 3 kompiuteriai sujungti, internetas kažkas panašaus į Zebra Premium tik su kabeliu. Iš tiesų jaučiasi ( man :D ) kai žaidžiu CS:S pakyla choke ir viskas, bet sesė nesiskundžia dėl interneto. Gali pumpuoti ;)



Kompiuterių, elektros parduotuvėse.
Pas mane sujungti 2pc per switch'a,ir viskas ciki
1.pajungi modema i rezete,paskui lan kabeli imeti i modema,kita i savo pc tinklo plokste.
2.ijungi switch'a i rezete is to modemo paeimi lan'o laida,ir ikisi i switch'a
3.nuo switch'o tiesi laida,iki kito pc lan'o plokestes
4.Viskas internetas paskirstytas,ir galesit vienu metu naudotis intiku,arba ant bet kurio pc
Bet jai modemas tik su vienu lan isejimu.Tada modema ir switcha sujungiat lan'u,o no switcho tiesiat laidus prie pc,pvz pas mane 5isiejimu switch'as ;)
Tai va:)

Pio
2006-12-03, 23:12
o kaina switch?? :mmhm:

#5

[KPZ]Nightmare
2006-12-04, 02:41
geriausiai variantas tau butu nusipirkt DSL routeri ir pajungti prie jo savo kompus.aisq routeri reikes dar teisingai sukonfiguruot. uztat inetas veiks visuose kompuose nepriklausomai nuo to ijungtas vienas ar ne...

Pio
2006-12-04, 03:03
Koks dar routeris jei jau yra modemas? Nebūtų modemo - kitas reikalas.

Tomaz
2006-12-04, 21:23
Senukuose gauti neimanoma LAN laido :D :D :D :D Db reiks dar kur uzlekt...

eTpix
2006-12-04, 21:44
Senukuose gauti neimanoma LAN laido :D :D :D :D Db reiks dar kur uzlekt... Radai kur ieskot,varyk i kokia kompiuteriniu prekiu parduotuve ir ten rasi.Pvz isg,bms tikrai ten turetu but,dar topo centras nu krc cia galima vardyti ir vardyti...

NoRoggeR
2006-12-04, 22:30
Senukuose gauti neimanoma LAN laido :D :D :D :D Db reiks dar kur uzlekt...

Man trūksta žodžių. Tu ką, duonos eisi į metalo supirktuvę pirkti?

L33T
2006-12-04, 22:50
Nightmare']geriausiai variantas tau butu nusipirkt DSL routeri ir pajungti prie jo savo kompus.aisq routeri reikes dar teisingai sukonfiguruot. uztat inetas veiks visuose kompuose nepriklausomai nuo to ijungtas vienas ar ne...
Pvz siulyciau nusipirkti DLS WIRELLES ROUTERI
Dsl-gt604t D-LINK pas mane toks,nes tevai pirmame aukste su laptopu sedi,tai jiem intiko reikejo,nusipirkom toki,ir dar pora draugeliu prisijunge prie mano routerio ;)

Tomaz
2006-12-05, 19:24
Dėkuj visiems už pagalbą, susitariau mokykloj kompiuteristas turi replkes tiem antgaliukams dėti, tai nusipirksiu tik laidą ir tuos antgaliukus ir sudėsim :rotflmao2::mmhm:

[KPZ]Nightmare
2006-12-08, 14:22
:rofl: su laido pagalba tik nori issprest problema? :loool:

Tomaz
2006-12-09, 06:25
Dėkuj viesiems už pagalbą, kompai buvo sujungti tarpusavyje, be switcho. Jie vienaskitą mato, tik kolkas neturėjau laiko išspręsti sharinimo problemų. dar reikės interneta pasharint, na bet čia vėliau...

zygisxxx
2011-05-14, 22:38
norejau paklausti o jei turi laidini interneta ir ji ikisi i routeri su antenom tai per notebook galima tuo internetu naudotis per wifi (atsiprasau kad taip nelogiskai paklausiau ir uz rasybos klaidas:sorry:

PropZ
2011-05-14, 22:56
norejau paklausti o jei turi laidini interneta ir ji ikisi i routeri su antenom tai per notebook galima tuo internetu naudotis per wifi (atsiprasau kad taip nelogiskai paklausiau ir uz rasybos klaidas:sorry:

Galima tik pasijungt moket reikia :D (pas mane tikriausiai kreivos rankos ir neisejo). Portus gal atidaryt reikia, net nezinau, o gal pas tave ir taip veiks. :)